Sivut

10 kesäkuuta 2015

#36 Kesäkurssi päivä 3

Moi! Nyt olen reipas ja kirjoitan jo kolmannen postauksen suunnilleen ajallaan! Pointsit tästä mulle.
 
Kaks marjaa
Ei vaa, ei ne näytä yhtään samalta mut asento on sama :D

 
Aamutunnille sain ratsuksi Lellun, ja meillä oli ihan koulutunti. Alkukäyntien ja -ravien jälkeen tehtiin väistöjä. Käännettiin metsän puolen pitkän sivun keskeltä kohti porttia, eli puoli rataa leikkaa? Kuitenkin, tälle linjalle tehtiin vasemmassa kierroksessa väistö oikealle ja oikeassa kierroksessa väistö vasemmalle kohti pitkän sivun toista nurkkaa. Väistön jälkeen ravattiin aina noin puoli kierrosta seuraavaan väistöön asti. Lellu oli kivasti kuulolla ja sain tehtyä hyviä väistöjä molempiin suuntiin ilman ajatustakaan tappelusta. Tämän jälkeen otettiin jalustimet ristiin kaulalle ja jakauduttiin kahdelle pääty-ympyrälle. Ympyröillä asetettiin heppoja ulos käynnissä ja ravattiin ilman jalustimia harjotusravia vuorotellen. Harjotusravi oli yllättävän helppoa istua ja aattelin että mähän tipun täältä ilman jalustimia mutta kyydissä pysyin ja ihan hyvinkin :D Laukattiin myös ympyrällä molempiin suuntiin. Laukka oli tosi kivaa, yleensä Lellun laukka heiluttaa aika paljon ja tuntuu että jalat ja kädetkin heiluu ihan holtittomasti :D Tänään pystyin kuitenkin istumaan aika hyvin, ilman suurempia ongelmia. Lopuksi ravattiin vielä hetki ennen loppukäyntejä.
 
 

"Eihän mörkömetässä näy ketään"
Teoriassa irtohypytettiin Ramosta. Sen hyppykerrat on varmaan vielä ihan yhden käden sormilla laskettavissa, eli jännättiin vähän miten se selviytyy. Edellisellä kerralla se ei kuulemma millään halunnut mennä kujaan, ja aluksi se ei sinne mennytkään. Mä olin aluksi "lähettäjä", mutta Ramoksen heittäytyessä hankalaksi Tarja otti ohjat käsiin. Melkein meinasi käydä köpelösti, kun Ramos ei mennyt kujaan eikä meinannut antaa kiinni, kun kerran tajusi että taluttajan käsistä voi halutessaan lähteä. Onneksi Tarja sai sen kerran kujaan ja esteistä yli, ja loput kerrat se lähtikin innolla hyppäämään esteitä! Esteitä meillä oli kolme, aluksi kaikki olivat ristikkoja mutta lopussa toinen este oli pysty ja viimeinen okseri. Ramos hyppäsi kyllä innokkaasti ja suoriutui varmaan 70-80cm okseristakin hienosti. Kyseinen okseri olikin sille sen isoin koskaan hyppäämä este. Kuvia tai videota ei tästä nyt ole, mutta kokosin vuoden 2013 Ranen irtohypytyksestä pienen videon.
 
Ramos
Toisella tunnilla menin Akulla. Meillä oli puomitunti, joka aloitettiin suoralla linjalla olevien kahden puomin ylityksellä käynnissä. Samoja puomeja tultiin myös pari kertaa ravissa. Aku ylitti puomit jo heti aluksi ihan hyvin, niinkuin suunnilleen aina :D Sitten tultiin ravissa V:n muotoisella linjalla olevista puomeista ensimmäiset kolme, eikä käännyttykkään toisille vaan jarrutettiin käyntiin ja nostettiin laukka uralle. Aku ei malttanut oikeen jarruttaa, mutta laukat se nosti tosi hyvin molempiin suuntiin. Tän jälkeen tultiin kaikki puomit ravissa, mutta keskellä piti jarruttaa käyntiin. (tehtiin tätä samaa muuten maanantainakin :D) Lepokäyntien jälkeen puomit nostettiin puomikasoiksi, eli kaksi puomia alle ja viimeinen niiden päälle. Kasat olivat samassa kohtaa kun aikaisemminkin. Tultiin laukalla molemmat kasat edelleen V:n muodossa. Väliin olisi pitänyt saada 7 laukkaa, mutta mulle tuli helposti vielä se puolikas lisää tai liian vähän kun askel ei ihan osunut. Lopuksi selvittiin linja kuudella, eikä sekään vielä hyvä ollut mutta lopetettiin siihen kun saatiin ne puolikkaat pois. Lopuksi tultiin vielä toinen kasoista uralta päin vasemmassa laukassa, jonka jälkeen piti pysyä linjalla ja tehdä laukanvaihto käynnin kautta ja jatkaa oikealle. Linjalla pysyminen olikin aika vaikeeta, ensinnäkin kun kasa oli takana ja hevonen punki vasemmalle kavereiden luo. Tämäkin onnistui kuitenkin ilman hulluja kiemurteluita. Loppuun ravailtiin vielä ennen käyntejä, ja Aku jatkoikin seuraavalle tunnille.
 
"Puhutko musta??"
Tällaista postausta tällä kertaa, enää kaksi jäljellä joten toivotaan että puhtia riittää sinne asti :D Laitan tähän lopuun vielä videon Ranen irtohypytyksestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti