Sivut

10 kesäkuuta 2015

#35 Kesäkurssi päivä 2

Moikka! Tää postaus on nyt työn ja tuskan tulosta, joten toivottavasti näitä joku edes lukee! :D

 


Aamutunnin menin Kiksulla. Sillä en oo hirveän montaa kertaa mennyt ja viime kerrasta onkin jo aikaa. Meillä oli ihan tavallinen koulutunti, ja aloitettiin se samalla tavalla kuin maanantainakin, eli otettiin hetkeksi jalustimet pois jaloista käynnissä. Alkuravien jälkeen tehtiin pysähdyksiä katsomatta hevosta pelkällä nyrkin kiinni puristamisella. Ne onnistui ihan hyvin eikä Kiksu jyrännyt yhtään. Pysähdyksien jälkeen tehtiin muistaakseni etuosakäännöksiä kentän keskellä, ja uralla harjoitusravia. Yleensä Kiksulla harjoitusravi on aika kauheeta, mutta tänään sekin onnistui ja pystyin istumaan hyvin. Etuosakäännöksetkin onnistui tosi hyvin, eka ja toka käännös ei sujunut ihan niin hyvin mutta ilman suurempia ongelmia kuitenkin. Laukattiin molempiin suuntiin ihan uralla. En tiedä miksi, mutta yleensä laukat ei ole Kiksun kanssa ihan sujuneet. Varsinkin nostot oon aikaisemmin möhlinyt ihan totaalisesti, laukka ei vain noussut tai kesti kaksi askelta. Nyt ratsastin enkä heittänyt ohjia pois ja hyökännyt kaulalle, olin hevosen mukana nostossa ja tuin sitä, ja nostot onnistui ekaa kertaa hyvin. Aina noin puolen kierroksen jälkeen tunsin kuinka paketti jotenkin "lössähti", Kiksun pää laski vähän ja lopulta se rikkoi raviin. Muutaman kerran jälkeen sain tätä aika hyvin korjattua, ja kun tunsin paketin hajoavan tein asialle jotain ennen kuin Kiksu kerkesi rikkoa. Loppuraveissa Kiksu tuntui tosi kivalta ja olin tyytyväinen siihen ja koko tuntiin.

Kiksu melkeen päiväunilla

"Onpa ihania kukkia"

"Sorry kukat"
Teoriatunnin piti tällä kertaa Anu, ja aiheena oli ohjasote/-otteet. Jakauduttiin niin, että kaikilla oli pari ja jokaisella parilla yhdet suitset. Oikeesti oltaisiin tarvittu vaan ohjat ja kuolaimet, mutta ei niitä ollut mitään järkeä irrottaa suitsista puolen tunnin takia. Toinen pareista piti kuolainrenkaista kiinni, eli oli "hevonen", ja toinen piti ohjista kiinni niin kuin ratsastaessa pitäisi, ja oli "ratsastaja". Tarkoituksena oli siis harjoittaa omaa ohjastuntumaa ja käsien asentoa. Samalla sai myös tietää miten eri ohjasotteet vaikuttaa kuolaimiin eli hevosen suuhun.

Heti teorian jälkeen mentiin laittamaan hevosia valmiiksi estetunnille. Sain taas ratsukseni Malwan, mikä ei haitannut yhtään koska sillä on kiva hypätä. Aloitettiin tunti ihan käynnissä puomin yli, ja vielä ravissa pari kertaa. Meille oli laitettu pitkälle sivulle kolmoissarja, esteiden väliin tuli 4 laukka-askelta. Esteet oli vielä puomeina maassa, joka "esteen" kohdalla oli siis kaksi puomia maassa. Tultiin näitä puomeja ravissa. Malwa valui vähän oikealle puomeilla, mutta muuten se oli ihan kivan tuntuinen. Sitten tultiin kavalettia isolla ympyrällä laukassa, joka sujui myös ihan hyvin. Lepokäyntien aikana sarja nostettiin ihan esteiksi, tosin melko pieniksi. Tultiin sarjaa vasemmassa kierroksessa pari kertaa, ja lopussa esteet olivat noin 60cm korkuisia. Ei siis mitään isoja, mutta ne oli kiva hypätä sarjana. Esteiden noustessa korkeammiksi b-c osien väliä pidennettiin, eli siihen tuli 5 laukkaa. Hypyt sujuivat hyvin eikä mulla ollut ongelmia muussa kuin kantapään alhaalla pitämisessä. Se nousee mulla tosi helposti ylös jolloin olen suunnilleen varpailla jalustimilla.
Loppukäynnit oltiin maastossa, ja Malwa nappasi pihlajasta varmaan koko oksan suuhunsa samalla kun oltiin jossain puskassa, en nähnyt muuta kuin vihreetä enkä tiennyt mihin päin olisin sen hevosen kääntänyt :D
 

Hurja kavaletti :D
tosin puomi oli meidän tunnilla kokonaan ylhäällä

Malwa seuraavalla tunnilla

Ei ihan tarkka kuva, mutta Esmikselle tuli kiire Ponin luokse :D
En eilen kerinnyt kirjoittaa postausta loppuun, joten pääsin julkaisemaan sen vasta tänään. Mutta aloitin sitä kummiskin jo eilen, eli edistystä on tapahtunut ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti