Sivut

20 syyskuuta 2015

#37 Kesäkurssi päivät 4&5

Menipäs taas hyvin tää koko leiriviikosta postaminen.. Noh, parempi myöhään kuin ei milloinkaan, vai mitä? Älkää kysykö, miten näin pääsi taas käymään, sillä vastausta en todellakaan tiedä. En ole edes varma, haluanko tietää. Pidemmittä puheitta, asiaan!

Neljäntenä päivänä eli torstaina menin aamutunnilla taas Laurilla. Sillä oli tosi paljon virtaa eikä selkäännoususta tullut mitään, kun se ei tahtonut pysyä paikallaan ollenkaan. Tunnista en muista paljon muuta kuin että sen kummempia tehtäviä ei tainnut olla ja tunti sujui ihan mukavasti.

Tää ei ees ole tilannekuva :D

 
Teoriassa putsattiin varusteita. Putsasin Vaikan suitset ja muistaakseni satulankin. Teoriassa ei tehty muuta ihmeellistä joten siirrytäämpä suoraan toiseen tuntiin.

Toisen tunnin menin Wallulla, ja meillä oli estetunti. Hypättiin kahden esteen sarjaa muistaakseni yhden laukan välillä ja lopuksi vielä okseria. En muista tästäkään tunnista hirveästi mutta tuli ihan hyviä hyppyjä.


Perjantaista ei olekaan näköjään yhtäkään kuvaa, mutta ei anneta sen haitata!  Aamutunnilla menin Vaikalla! Vihdoin pääsin taas sen selkään, tällä kertaa puomitunnille. Aluksi tehtiin pieniä istuntaharjoituksia, istuttiin kaksi askelta satulassa ja kevennettiin yksi, eli vähänkuin vaihdettiin kevennystä koko ajan. Tehtiin myös samaa toisinpäin, eli oltiin ylhäällä kevyessä istunnassa kaksi askelta ja istuttiin yksi askel. Sitten tultiin puomeja kaarevalla uralla ravissa. Puomeja oli peräkkäin yli 20, eli muutama :D Puomit sujui molempiin suuntiin hyvin ja lopuksi tehtiin vielä laukassa istuntaharjoitusta. Eli laukattiin pitkä sivu ja kulmat, joka toinen askel kevyessä istunnassa ja joka toinen satulassa. Tämä ei ollut mitenkään helppoa Vaikan epätasaisessa laukassa mutta sekin onnistui ihan hyvin.

Teoriassa hoidettiin hevosia, valittiin pareittain hevonen ja rasvattiin sen suupielet ja mitä nyt milläkin hevosella hoidettiin. Meillä oli Lauri, ja laitettiin sille jotain rasvaa sen takajalkoihin, koska niissä oli vähän riviä. Vähän erilainen teoria tällä kertaa, ihan kivaa päästä tekemään vähän jotain sellaista mitä ei yleensä tehdä.

Toisella tunnilla meillä oli "leikkitunti", ja menin Lellulla. Ei huvittanut mennä ilman satulaa sillä oon maailman huonoin pysymään tasapainossa, joten menin satulalla mutta ilman jalustimia. Mentiin melko pienellä kahdeksikon muotoisella ympyrällä, ja meidän piti mennä vuorotellen molemmilta ympyröiltä seuraavalle. Eli, ensin toiselta ympyrältä ensimmäinen vaihtoi meidän ympyrälle, ja sitten ensimmäinen meidän ympyrältä vaihtoi toiselle, ja sitten taas toiselta ympyrältä meidän ympyrälle jne. Ideana oli suurentaa ja pienentää ympyrää niin, että edellä menevän hevosen jälkeen kerkesi joku toiselta ympyrältä vaihtaa ympyrää ennen omaa ympyrän vaihtoa.
Tehtiin vielä toista vähän samantaipaista harjoitusta. Jakauduttiin kahteen ryhmään, mutta koska meitä oli 7, yksi jäi ilman paria ja jokainen vuorollaan jättäytyi harjoituksesta pois, koska tähän tarvittiin pareja. Eli, toisen ryhmän ratsukot asettautui jonoon toiselle lyhyelle sivulle, suunnilleen puoliväliin, ja toiset toiselle puolelle kenttää, samaan suuntaan. Sitten lähdettiin suunnilleen jonossa raviin, ja ravattiin kulma jonka jälkeen käännyttiin kokorataleikkaalle. Tehtävänä oli saada hevonen pysäytettyä toisen ryhmän ratsukon viereen, eli jos olit jonossa ensimmäisenä, parisi oli toisen ryhmän viimeinen, ja teidän piti saada hevoset vierekkäin seis, mutta nenät tietysti eri suuntiin. Tehtiin tätä pari kertaa, niin että kaikki oli vuorollaan "ulkona pelistä" ja sitten saatiin vielä laukata hetki ihan vapaasti. Se ei ollutkaan helppoa, vaikka mulla oli satulakin :D Kuten jo sanoin, oon tosi huono menemään ilman satulaa ja näköjään ilman jalustimiakin.

Vihdoin sain kurssipostaukset alta pois, vaikka siinä kauan kestikin. Tääkin postaus on ollut varastossa keskeneräisenä varmaan kuukauden - tai kaksi - mutta tämäkin epätoivoinen pelastusyritys pääsi kuin pääsikin päivänvaloon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti