Sivut

28 marraskuuta 2015

#41 Estetunti Laurilla

Moikka! Oon nyt vähän myöhässä tän postauksen kanssa, mutta en halunnut jättää tätä julkaisematta, sillä tällä kertaa on vähän erikoisempaa materiaalia. Yleensähän mulla ei kuvaajaa tallilla ole, varsinkaan silloin kun sattuu olemaan estetunti. Kerron siis nyt kahden viikon takaisesta tunnista (14.11). Lopussa on pieni videokooste, kuvat ovat edelliseltä tunnilta (21.11).

 


Tunnin aluksi lämmiteltiin ravissa molempiin suuntiin kevennellen. Lauri oli ravissa oma tuttu itsensä, vähän laiskahko mutta liikkui silti ilman suurempia ongelmia. Ravien jälkeen siirryttiin käyntiin ja jäätiin pääty-ympyröille. Tarkoituksena oli saada hyvä, reipas käynti, nostaa siitä laukka ja laukata pitkä sivu toiselle ympyrälle.

Laukat sujui ihan kivasti, nostot lähti kivasti yhdestä pyynnöstä ilman raviaskelia. Lauri oli silti edelleen vähän laiska. Muutaman laukkapätkän jälkeen alettiin tulemaan ihan pikkuriikkistä pystyä toisella lyhyellä sivulla, videolla sitä ei oikein näy sillä este oli juuri katsomon edessä. Hypyt sujuivat hyvin, askel osui joka kerralla kohdalleen vaikka lyhyt sivu meni suunnilleen neljällä laukka-askeleella (+hyppy). Tultiin tätä pari kertaa tosi pienenä molempiin suuntiin.
Videolla näkyykin jo vähän paremmin seuraava tehtävä, eli tultiin oikeassa laukassa sama pikkupysty, josta jatkettiin kulman läpi toiselle pystylle. Laurin isossa laukassa pienessä maneesissa seuraava este oli nenän edessä jo ihan liian nopeasti. Esteet olivat onneksi pieniä, kentältä kun on aina niin kiva siirtyä talven tullen maneesiin.. huomaa sarkasmi
Tarkoitus oli harjoitella laukanvaihtoa esteen päällä, mutta siinä onnistuin vain kaksi kertaa tunnin loppupuolella.



 
Lopuksi tultiin vielä lyhyttä "rataa", eli aloitettiin vasemmassa kierroksessa samalla pikkupystyllä - joka ei tosin enää ollut niin pieni, jatkettiin okserille jolta melko tiukka käännös oikealle ja vielä äskeisen tehtävän viimeinen este toisesta suunnasta. Eli laukanvauhtoja tuli tässä tehtävässä siis kaksi. Okseri oli sen verran lähellä seinää, että ajattelin että me Laurin kanssa rysäytetään siitä läpi, mutta ei sentään :D Okserilla ja ihan viimeisellä hypyllä sain laukan vaihdettua, ja nämä näkyykin molemmat videolla. "Rata" sujui ihan hyvin, ekalla kerralla tultiin viimeiselle esteelle vinossa joten ennen hyppyä tuli raviaskel, ja yhdessä hypyssä jäin itse vähän jälkeen. Hyppyjen jälkeen ravailtiin vielä hetki ennen loppukäyntejä.


 

 

Videolla näkyy tehtävät ja esteiden paikat paremmin, joten jos ette mun selityksistä ymmärtäneet niin jospa videosta saisi selvää. Tällä kertaa tälläistä postausta, toivottavasti tykkäsitte!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti